Stichting Bewonersbelangen Veenhuizen

Vrijwilligers gezocht

Om de gesloten wereld van de gevangenis een beetje te openen

Wij, Johanna en Susanne, volgen de deeltijd opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool.
Voor de opleiding gaan wij een buurtinitiatief begeleiden. Aangezien Susanne werkzaam is binnen de PI Veenhuizen, was deze link al gauw gelegd.
Uit gesprekken met gedetineerden kwam de vraag/wens om de momenteel niet gebruikte soos in de PI Veenhuizen Esserheem weer te openen voor ontmoeting en activiteiten. Wij gaan hier de gedetineerden in ondersteunen.
De vertegenwoordigers van de afdelingen van de PI Veenhuizen Esserheem gegeven aan dat er behoefte is om de weekenden te vullen met workshops. De gedetineerden denken dan aan workshops zoals muziek maken/bandje, creatief bezig zijn, toneel, sport en spel, of gewoon een potje kaarten.
Zij willen dit graag met vrijwilligers van buiten de gevangenis ondernemen voor meer sociaal contact met de buitenwereld. Tegelijkertijd geven ze aan dat het voor mensen van buiten ook goed is om eens een PI van binnen mee te maken.

De vertegenwoordigers van de afdelingen willen graag in gesprek komen met belangstellenden om te kijken waar de mogelijkheden liggen. Bijvoorbeeld hoe vaak dit haalbaar is en wat voor activiteiten kunnen worden ontplooid.
Het is een aftastend gesprek, u kunt altijd nog besluiten om geen deel te nemen aan dit initiatief.
Wij, Johanna en Susanne, zijn ook bij dit gesprek aanwezig.

Onze vraag aan u is: wilt u een van deze vrijwilligers zijn die het leuk vind om mee te helpen met een van de workshops? Of heeft u een ander grandioos idee? Meldt u dan aan.
Weet u het nog niet zeker, dan kunt u zich ook aanmelden voor dit gesprek.

U kunt zich aanmelden via info@bewonersbelangenveenhuizen.nl.
Graag uw naam en eventuele voorkeur voor een workshop vermelden. Zodra wij voldoende aanmeldingen hebben ontvangen, zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.

De gedetineerden van de PI Veenhuizen Esserheem (en wij ook) hopen dat dit initiatief u aanspreekt.

Johanna en Susanne